Norra Djurgårdsstaden är med och minskar avfallet…

..bland annat med hjälp av avfallskvarnar. Intressant att se är att de som använder avfallskvarnar är de som bäst sorterar ut sitt matavfall från övrigt avfall. Det innebär att mindre organiskt avfall bränns och istället kan omvandlas till biogas vilket såklart är bra för miljön.

Läs artikeln från Stockholm Stad här: http://bygg.stockholm.se/Alla-projekt/norra-djurgardsstaden/Aktuellt11/NDS-ar-med-och-minskar-avfallet/ 

Avgifterna för sopsortering höjs

Kolla in klippet från svt.se http://www.svt.se/nyheter/regionalt/abc/mer-sopsortering-da-hojs-avgiften-for-sophamtning

Lösningen stavas avfallskvarn som istället gör att hushållen kan sänka sina avgifter genom att mala allt organiskt avfall och låta de befintliga rören transportera avfallet till reningsverket. Mer fakta om – Avfallskvarnar

Nu på Google +

Nu kan du följa Greenloop Avfallskvarnar på vår sprillans nya sida på Google+.
Allt för din bekvämligthet – till Google+

Greenloop avfallskvarnar på Google+

Erbjudande på avfallskvarn

Du har väl inte missat att vi just nu har superpris på vår GLS750 som tack för att vi nått 500 följare på Facebook.
Så för dig som ännu inte köpt avfallskvarn – läs mer här: https://www.facebook.com/Greenloop.scandinavia/posts/565464740173731

Tack för i år!

Vårt deltagande med våra avfallskvarnar på Eco Now-mässan är över för den här gången. Två dagar som var fyllda av många givande och intressanta diskussioner om ett hållbart samhälle. Hoppas vi ses igen nästa gång!bild

Välkommen på mässan ECO NOW

Vi är stolt deltagare på mässan Eco Now i Münchenbryggeriet den 11-12 oktober.
Där kommer vi presentera våra eminenta avfallskvarnar för branschfolk på fredag och allmänheten på lördag.
mässa
Vi ses där!

Och vinnaren är…

JON ENGSTRÖM från Ås heter den lycklige vinnaren av vår finaste avfallskvarn i tävlingen på ByggaHus.se.
Grattis säger vi till Jon och avfallskvarnen kommer på posten!

Vinn en avfallskvarn till ditt kök

Än finns chansen att ställa upp och vinna en avfallskvarn i Byggahus.se:s tävling.
Vinnaren presenteras på fredag den 23 augusti. Tävla här!
Lycka till!

Taggar: , , ,

Tävling på Byggahus.se

Nu har du chansen att vinna vår bästa avfallskvarn hos vår partner Byggahus.se. Tävla här! avfallskvarn_GL85_s

Taggar: , , , , ,

Det sägs att en avfallskvarn låter mycket…?

Greenloop har valt att inte gå ut med några decibelnivåer på våra avfallskvarnar för att många olika faktorer spelar in vid en mätning. Var man mäter, tom eller full kvarn, vad för typ av matfall som mals, hårdhet och kvalitén på diskhon, vattentryck, kvalité och storleken på diskbänkskåpet osv. osv.
Dessutom tycker vi att det är svårt för konsumenten att göra en korrekt jämförelse mellan olika produkter då leverantörerna mäter på olika sätt.
Alla lågvarvade kvarnar på marknaden har ungefär samma låga ljudnivå under malning. Högvarvade låter lite mer, ungefär som en dammsugare eller mixer.

Taggar: , ,

Utförsäljning i GreenLoop Outlet!

Du har väl inte missat att vi säljer ut vårt lager av avfallskvarnar och andrahandssortering av tidigare årsmodeller. Priset börjar på mycket låga 600 kr för en helt komplett avfallskvarn som kommer att underlätta din vardag och ekonomi väsentligt. Köp direkt eller börja med att läsa mer på greenloop.tictail.com.

Taggar: , , ,

Miljötänk med avfallskvarnar i Norra Djurgårdsstaden

Många större nybyggnadsprojekt byggs med miljön i fokus. Norra Djurgårdstaden i Stockholm är ett föregångsprojekt. Här har alla lägenheter snålspolande toaletter, individuell mätning av varmvatten och el samt givetvis avfallskvarnar under samtliga diskbänkar. Allt för att minska klimatpåverkan och återföra organiskt avfall till kretsloppet. Kontakta oss för ditt nybyggnadsprojekt eller för installationer i befintliga kök, du kommer inte ångra dig 🙂

Metro faksimil om avfallskvarnar

Taggar: , , ,

Matavfallskvarnar är ett bra komplement

Fastighetsägarna Stockholm ser många fördelar med matavfallskvarnar. I en debattartikel i DN idag skriver Sara Haasmark att de anser att systemet med färgade påsar behöver kompletteras med matavfallskvarnar. Alla fastigheter har inte samma förutsättningar och därför bör det viktigaste målet vara att det ska vara lätt att göra rätt.

…vi anser det måste finnas möjlighet för flera olika sätt att samla in matavfall beroende på område och vilken byggnad som avses.

Läs mer här

Snön skapar sopkaos

Överfulla sopkärl är tyvärr en vanligt syn i vårt samhälle, nu när snön kommit så begränsas soptransporternas framkomlighet kraftigt och skapar ännu större problem.

 

Läs mer här.

 

 

 

 

Grönt ljus för miljösmart malande

Matavfallskvarnar spås bli het trend vid nybyggen. I Norra Djurgårdsstaden i Stockholm kommer hela den nya stadsdelen ha ett tydligt miljötänk där flera innovativa lösningar kommer att testas i stor skala. Bland annat kommer matavfallskvarnar installeras. Avfallskvarnar kommer inte bli den bästa lösningen i alla situationer, ens vid nybyggen, men det är en väldigt kostnadseffektiv och bekväm lösning som fler kommuner borde utforska djupare.

Läs mer här.

Top