Varför avfallskvarn?

Avfallskvarnen har blivit ett praktiskt och populärt hjälpmedel i hemmen. Särskilt i storstäder och äldre bebyggelse som ett alternativ till att sopsortera och där det kan vara trångt och bökigt att få plats med moderna soprum.
Fler och fler kommuner ser över möjligheterna att börja ta tillvara den resurs som våra sopor faktiskt är. Från en ren miljöaspekt finns det säkert bättre lösningar och i framtiden kommer vi säkert komma på ännu bättre metoder för att tillvarata våra sopor. Men idag ser matavfallskvarnen ut att bli ett naturligt och miljöriktigt komplement till kompostering, sopsortering och insamling av hushållssopor. Fördelen med avfallskvarnar är att de dessutom är smidiga att använda och förenklar hushållsarbetet, inte minst i barnfamiljer.

Avfallskvarn – så funkar det!

Matavfallet mals ner i avfallskvarnen under diskhon och försvinner med det övriga avloppet. Det ger dig ett rent kök, du slipper illaluktande påsar under diskbänken och behöver inte gå ut med soporna lika ofta.

avfallskvarn_treatment_biogas

Det finfördelade matavfallet spolas iväg med övrigt avlopp till reningsverket där biogas och gödsel kan utvinnas. Du kan spara in på sophämtningskostnader, vi får färre sopbilar på gatorna och biogasen, som är ett av de allra miljövänligaste drivmedel som finns, driver stadens bussar och taxibilar.

Kontakta oss:

GreenLoop Scandinavia AB
Box 24 167
104 51 Stockholm
08-400 255 65
info@greenloop.se

Besök oss på Facebook:
GreenLoop avfallskvarnar på Facebook

Are you looking for information in English? Please send us an e-mail, and we will get back to you. Or try Google Translate.

Nyhetsarkiv: